kinderclubjes


Anderhalf uur bezig zijn met paarden, samen met enkele andere kinderen. Onze paardrijclubjes bestaan uit 4 tot 6 kinderen die samen de paarden borstelen, wassen, voeren,... . Daarnaast komt ook het paardenfluisteren, paardrijden, samen met de ponykar weg, wandelen met het paard aan de hand,elkaar lesgeven... aan bod. Kortom, alles wat met paarden te maken heeft, wordt in deze clubjes aangeboden.


In onze kinderwerking staat het kind centraal. Elk kind is welkom bij ons, zowel kinderen met of zonder problemen!


De dieren bij ons fungeren als opvoeders. Dieren zijn waardevolle therapeuten wanneer het gaat om gedragscorrecties, leggen van contacten of het leren van sociale vaardigheden. Een dier is veilig, het luistert naar je verhaal zonder er vragen bij te stellen.


Wij proberen een ontspannen sfeer te creëren waar alle kinderen zich veilig voelen om ervaringen op te doen en hieruit te leren. Wij maken gebruik van de positieve bekrachtiging om het zelfbeeld van de kinderen op te waarderen.


We willen op een plezante en fijne manier bezig zijn met het paard waarbij de doelstelling vooral ligt in het ontspannende en plezierige karakter ervan i.p.v. het competitieve


Vanaf 5 jaar