ruiters coachen


lesgeven aan volwassenen, kinderen en kinderen met speciale noden

Deze korte opleiding is een must voor iedereen die reeds les geeft in de paardenwereld of graag zijn of haar passie en kennis wil gaan delen. Iedereen kan met zijn eigen voorkennis aan deze cursus deelnemen. Geeft u nu dressuurles, ponylesjes, horsemanship, western,.. maakt niet uit. We willen in deze opleiding aan iedereen de kans geven om zich verder te bekwamen.

 

Lesgeven is niet zo simpel als het lijkt. Iedereen kent nog wel de manier van instructie krijgen waar de ruiter afgeblaft en afgekraakt wordt. Dit is een manier die voor ons niet werkt. We willen graag dat elke leerling zich bijzonder voelt, zich goed voelt. Enkel zo kan men leren en is de leerling gemotiveerd om door te gaan en open te staan voor veranderingen die je wil aanbrengen. Enkel zo kan je door angsten heen werken en kan je overbrengen wat je wil overbrengen. Enkel zo kan je mens en paard helpen beter te worden, te groeien en naar een hoger niveau te komen.

 

Daarnaast willen we kinderen een zinvolle vrijetijdsinvulling aanbieden. Ook de kinderen met speciale noden (ASS, ADHD,...) moeten het gevoel krijgen er bij te horen en te groeien.

 

Hoe gaan we te werk?

Deze opleiding is een 5 daagse opleiding verspreid over enkele weekends. Zowel theoretisch als praktisch gaan we aan de slag met deze thematiek. Daarnaast nodigen we ook enkele kinderen en volwassenen uit om aan les te geven en een les voor voor te bereiden en vragen we hen wat ze belangrijk vinden aan een lesgever.

Er zit wat tijd tussen de lesdagen om zo de behandelde leerstof goed te kunnen doornemen om deze onmiddellijk te kunnen gebruiken in de volgende dagen.

 

Theoretisch:

We leren je de vaardigheden om mensen op een juiste manier te benaderen en verbinding te maken

We leren je hoe je het best instructies geeft en je deze manier van instructie geven aanpast aan de klant

We leren je inzicht krijgen in hoe mensen leren

We leren je lessen voorbereiden en structureren

We leren je les geven aan individuen 

We leren je inzicht krijgen in groepsprocessen om les te geven aan groepen

We leren je inzicht te krijgen in de verschillende ontwikkelingsfasen per leeftijd bij kinderen

We geven je enkele handvaten om om te gaan met kinderen met speciale noden (ASS, laag zelfbeeld, ADHD, dove kinderen, blinde kinderen,...)

We leren je een klimaat te creëren waarin iedereen kan groeien

 

Praktisch:

We leren je al het bovenstaand omzetten in de praktijk naargelang je eigen vakgebied, kennis of interesse.

We leren je diverse oefeningen voor diverse doeleinden 

We oefenen diverse methodieken

We oefenen het lesgeven op elkaar en ervaren wat onze klant moet ervaren

We nodigen enkele kinderen en volwassenen uit waar jullie een proefles voor moeten uitwerken. Deze zal dan ook door de klanten zelf mee beoordeeld worden.

De evaluatie gebeurd aan de hand van deze proefles en het geven van les aan anderen en het beoordelen van een les van iemand anders. 

Dit alles op een ontspannen manier in een fijne sfeer. Want ook wij hebben het juiste klimaat nodig om te kunnen leren.

 

Prijs:

400 euro

 

DATA:

14 en 15 mei

28 en 29 mei

11 juni