Kinderkampen


Onze kinderkampen zijn al jaren een uniek gegeven waarvoor mensen van alle uithoeken naar toe komen om hun kinderen dit te laten beleven.

 

In onze kinderwerking staat het kind centraal. Elk kind is welkom bij ons, zowel kinderen met of zonder problemen!

Heel vaak vallen kinderen met een probleem uit op sociale activiteiten en hobby's zoals voetbal, basketbal, muziek, tekenacademie,... Deze kinderen willen wij wel een plaats geven. Alsook alle kinderen die graag met dieren omgaan en er meer over willen leren of er gewoon graag mee bezig zijn.

 

De dieren bij ons fungeren als opvoeders. Dieren zijn waardevolle therapeuten wanneer het gaat om gedragscorrecties, leggen van contacten of het leren van sociale vaardigheden. Een dier is veilig, het luistert naar je verhaal zonder er vragen bij te stellen.

 

Daarnaast speelt ook de natuur bij ons een grote rol en kunnen kinderen kennismaken met wilde kruiden en hoe deze te gebruiken of creatief bezig zijn met natuurmaterialen waarbij niet het resultaat telt maar waar het plezier gehaald wordt uit het bezig zijn.

 

Wij proberen een ontspannen sfeer te creëren waar alle kinderen zich veilig voelen om ervaringen op te doen en hieruit te leren. Wij maken gebruik van de positieve bekrachtiging om het zelfbeeld van de kinderen op te waarderen.

 

De kinderkampen staan open voor ALLE kinderen tussen de 6 en de 13 jaar.

 

De kinderen gaan een hele week bezig zijn met paarden en kruiden en leren hier heel wat dingen op een speelse manier gebracht. Zelf kruidendrankjes maken, paardrijden zoals de indianen, kunstjes op het paard, koeken bakken, paarden voeren, paardenfluisteren,  kunstjes op het paard, samen op tocht met paard en kar, en zoveel meer!

 

De kampen worden begeleidt door gespecialiseerde begeleiders. De groepen worden bewust klein gehouden zodat er aandacht is voor elk kind.

 

Ik, Bert Swennen ben al 15 jaar actief in de begeleiding van jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Dit zowel in instellingsverband als individueel. 

 

Heeft jou kind een grote interesse in paarden en natuur, dan zijn onze kampen zeker wat voor jouw kind. Er is geen enkele paardenervaring nodig. Enkel een grote dosis enthousiasme!