Mijn paard in kaart


In deze clinic willen het paard voor jou in kaart brengen! 


Je hebt leren rijden in de manege en dan komt eindelijk die droom uit van een eigen paard. En net zoals bij zovelen, komen dan de vragen, de onzekerheden en de eventuele problemen. Wij willen een cursus aanbieden die je een goede basis en houvast geeft voor het (onder)houden van je eigen paard. En natuurlijk de opvoeding die erbij hoort. Elk contact met je paard is opvoeden.


Dit is de clinic die elke paardenliefhebber zou moeten volgen. Ben je beginner of heb je al je hele leven lang paarden, je kan er altijd wat van opsteken. Een weekend boordevol tips en trucs die je dagdagelijks omgang met je paard vergemakkelijken of verbeteren.


We gaan dieper in op het wezen paard en zijn behoeften, zijn communicatie, zijn gedrag en denkvermogen. Zowel theoretisch als praktisch krijg je gedurende deze clinic een hele brok aan informatie over de aanschaf en het (onder)houden van paarden maar ook tips rond de dagdagelijks omgang en opvoeding van je paard.


Wat komt er zoal aan bod? 


Theoretisch: 

Het paard als kuddedier, behoeften, zintuigen, gedrag,hoe denken paarden,...


Praktisch :

Je paard leren stilstaan (zowel vastgebonden als aan de hand als bij het opstijgen)

Je paard leren rustig te blijven bij onderzoek dierenarts, tandarts, hoefsmid

Werk aan de lange lijn en stemcommando's aanleren

Schriktraining en hoe je paard leren de trailer op te gaan

Leuke oefeningen om met je paard bezig te zijn


Daarnaast is dit een heel interactieve cursus en kunnen de cursisten heel wat eigen inbreng hebben door vragen te stellen die we dan ook behandelen tijdens deze dag.

Deze cursus wil een basis bieden aan iedereen die een paard wil aanschaffen of al een paard heeft. Want een paard houden is heel wat anders dan paardrijden.