PaardeNTAAL IN POLEN


In de uitlopers van het reuzegebergte ligt een idyllisch dorpje Marczow in een prachtig natuurgebied.

Daar is pension en stoeterij "Jaskolka" gelegen en op hun uitnodiging organiseren we er nu al 10 jaar de cursus paardentaal. We zijn te gast op hun prachtige 70 hectare grote domein en omringd door een prachtige natuur en een uitgebreide fauna en flora, leert het uitzonderlijke Tinkerras ons de geheimen van de unieke samenwerking tussen mens en paard.

Iedereen die deze cursus reeds gevolgd heeft is het erover eens dat dit een unieke ervaring is. En niet alleen als cursist kan je er naar toe, maar ook de rest van je gezin, vrienden, ... zijn er welkom als gast zonder aan de cursus deel te nemen.

Een hele week lang proberen we het wezen paard te doorgronden, leren we zijn taal en leren we hoe we op een natuurlijke manier de leider van ons paard kunnen worden. Samen een relatie opbouwen gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen, samen op pad, samen EEN.

Op zaterdag komen de cursisten aan in pension “Jaskolka” (men dient met eigen vervoer ter plaatse te komen). U hebt er dan de tijd om even te bekomen van de reis en de vroege vogels onder jullie kunnen die dag de buurt al wat verkennen. Tijdens de avond verzamelen we voor een gezellige kennismaking.

Zondag, dag 2, gaan we van start. Het werken met de paarden is dagvullend maar tijdens de avonden is er voor jullie de mogelijkheid om te relaxen, een avondwandeling, de buurt verkennen, enz. Na drie dagen intensief bezig te zijn lassen we een rustdag in. Op deze dag kan u een uitstap maken of een paardenrit, gewoon een goed boek lezen of lekker luieren. Deze rustdag lassen we in omdat de week anders te intensief wordt en u op deze manier ook kennis kan maken met de dingen die de omgeving nog te bieden heeft. Daarna beginnen we aan het slot van onze week en gaan we nog twee dagen er hard tegenaan.

Op zaterdag is het dan weeral tijd voor het vertrek en geven we iedereen rustig de kans om pak en zak te maken en op eigen tempo te vertrekken.

Dus:     zaterdag: aankomst met tijdens de avond kennismaking

zondag, maandag, dinsdag: werken met de paarden

woensdag: rustdag

            donderdag en vrijdag: werk met de paarden

            zaterdag: vertrek

Wat kan u inhoudelijk verwachten van deze week?

Een klein gedeelte van de week is een theoretische vorming rond het wezen paard.Elke deelnemer krijgt dan ook een uitgebreide uitleg op papier zodat het thuis gemakkelijk nog even kan nagelezen worden.


De nadruk ligt natuurlijk op het praktijkwerk! Want het is daar, samen met het paard, waar het gebeurd.


We besteden veel aandacht aan de communicatie met paarden via lichaamstaal. We werken met het paard in vrijheid en proberen op deze manier een vertrouwensrelatie te leggen. We leren hoe we ons lichaam kunnen gebruiken om het paard vanop afstand te besturen, ermee te communiceren en leren de lichaamstaal van het paard juist interpreteren.

 

Daarnaast komt ook het werken aan het touw, het paniekvrij maken van paarden en het leiden van een paard aan de hand aan bod.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het rijden en kijken we hoe we het paard kunnen besturen met zo weinig mogelijk hulpmiddelen uitgezonderd onze zit en bekijken we onze zit op het paard tijdens een zitles. Ook twee leuke tochten in deze uitzonderlijke omgeving staan op het programma. Want waar kan je beter van de natuur genieten dan op de rug van een paard. Ook tijdens de rustdag of na de lessen is het mogelijk om een buitenrit te maken.

Wil jij het wezen paard beter leren begrijpen en in staat zijn een relatie aan te gaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen?


Wil jij dat je paard jou begrijpt en jou ten volle gaat vertrouwen?


Wil jij dit alles leren in een uitzonderlijke omgeving met de mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige streek vol waardevol natuurschoon en in de watten gelegd worden door het eten dat steeds voor jullie klaar staat.

 

Dan is deze cursusweek zeker wat voor jou!


NIeuwe data: 9 juli tem 16 juli